SANGIOVESE Erkend als een D.O.C. in 1972, Colli Pesaresi Sangiovese is de meest traditionele rode wijn van de provincie Pesaro. Fattoria Mancini cultiveert Sangiovese in de kustheuvels van het San Bartolo Natuurpark, in het verre noorden van het Marche gebied. In dit gebied verkrijgt Sangiovese bijzondere karakteristieken, die respect behouden voor de variant maar toch verschillen van de warmere tonen in de wijn die zuidelijker in de rest van het Marche gebied geproduceerd wordt. Het koele microklimaat en de zandbodem van deze kustkliffen bij de Adriatische Zee, helpen bij het produceren van een goed gestructureerde wijn, met frisheid en elegantie. 35% twaalf maanden in roestvrijstaal
Sangiovese
etiket
SANGIOVESE
benaming
Colli Pesaresi DOC Sangiovese
wijnjaar
2007
productie zone
Heuvels van Roncaglia en van Focara - Natuurpark van berg San Bartolo - District van Pesaro
Afstand van de kust: 0.5 - 1km
Hoogte: 100 - 170 m boven zeeniveau
Bodem: diep, hoog zand component, kalkhoudend, siltig
varianten
Sangiovese 100%
oogst
Periode:
Sangiovese: begin october
Methode: Handmatig geoogst in gegrilde manden van 15kg
Transport: in manden - in een mobiele koelcel, ingericht met een aparte motor. De koelcel wordt elke ochtend naar de wijngaard getransporteerd, waardoor de druiven direct gekoeld kunnen worden nadat zij geoogst zijn. De koelcel gaat dan 's avond's weer terug naar de wijnmakerij, om het koelproces voort te zetten tijdens de nacht. De druiven worden in de ochtend geperst rond een temperatuur van 9°C.
productie per hectare
Sangiovese: 7000 Kg/Ha
wijnbereiding
100% onttrost, in een temperatuur rond 9°C.
Gisting gebeurd in een tank met een combinatie van delestage, die over pompt en omlaag stompt voor ongeveer vijftien dagen. Gisting gebeurd op een vaste temperatuur, max op 28°C.
Een complete malolactische gisting wordt uitgebracht in het vat.
rijping
65% twaalf maanden in vaten in drab, met maandelijks drab roeringen
Franse eiken vaten van 228 L
Gebotteld zonder filtratie
Minimaal drie maanden op fles voor commerciėle verkoop.
analytische data
Alcohol % vol: 13.5
pH: 3.50
Totaal zuurgraad: 5.4
smaakvleugen
uitgebracht
januari 2009
flessen geproduceerd
23000
![]() ![]() Sangiovese |
SANGIOVESE Erkend als een D.O.C. in 1972, Colli Pesaresi Sangiovese is de meest traditionele rode wijn van de provincie Pesaro. Fattoria Mancini cultiveert Sangiovese in de kustheuvels van het San Bartolo Natuurpark, in het meest noorden van het Marche gebied. In dit gebied verkrijgt Sangiovese bijzondere karakteristieken, die respect behouden voor de variant maar toch verschillen van de warmere tonen van de wijn die zuidelijker in de rest van het Marche gebied geproduceerd worden. Het koele microklimaat en de zandbodem van deze kustklifs langs de Adriatische Zee helpen bij het produceren van een goed gestructureerde wijn, met frisheid en elegantie. | |
Etiket | SANGIOVESE Riserva | |
Benaming | Colli Pesaresi DOC Sangiovese Riserva | |
Wijnjaar | 2007 | |
productie zone | Heuvels van Roncaglia en van Focara - Natuurpark van berg San Bartolo - District van Pesaro Afstand van de kust: 0.5 - 1km Hoogte: 100 - 170 m boven zeeniveau Bodem: diep, hoog zand component, kalkhoudend, siltig | |
varianten | 100% Sangiovese | |
oogst | Periode: Sangiovese: begin october Methode: Handmatig geoogst into gegrilde manden van 15kg Transport: in manden - in een mobiele koelcel ingericht met een aparte motor. De koelcel gaat elke ochtend naar de wijngaard, waardoor de druiven direct gekoeld kunnen worden nadat ze geoogst zijn. De koelcel gaat 's avond's weer terug om het koelproces tijdens de nacht voort te zetten. De druiven worden de volgende ochtend geperst rond een temperatuur van 9°C. | |
productie per hectare | Sangiovese: 7000 Kg/Ha | |
wijnbereiding |
100% onttrost, rond een temperatuur van 9°C. | |
rijping | 100% twaalf maanden in vaten op drab, met maandelijkse drab roeringen Franse eiken vaten van 228 L (10% 1 jaar oud, 65% 2 jaar oud, 25% 3 jaar oud) Gebotteld zonder filtratie Minimaal twaalf maanden op fles voor commerciėle verkoop. | |
analytische data | Alcohol % vol: 13.5 pH: 3.48 Totaal zuurgraad: 5.0 | |
smaakvleugen | ||
uitgebracht | november 2009 | |
flessen geproduceerd | 3000 | |
![]() ![]() Ancellotta |
BLU een wijn die hoofdzakelijk geproduceerd is met de druifvariant Ancellotta, wordt gegroeid in een kleine wijngaard op de heuvel van Montebacchino, noordelijk van Pesaro, langs Italiė's Adriatische kust. De variant van Ancellotta is bekend om haar aanzienlijke kleur, en was traditioneel gebruikt in kleine percentages om de kleur, verkregen van andere varianten te verbeteren. In 1998, toen het potentieel van de druiven, geproduceerd in een oude wijngaard van Ancellotta, werd erkend, besloot Fattoria Mancini om een nieuwe wijn te creėren om de beste karakteristieken van de variant uit te tekenen. De verkregen wijn onthulde zich als een interessante wijn door de ondoordringbare kleur, unieke en intense aroma's, belangrijke structuur, concentratie van tannines en opmerkelijke levensduur. Tijdens de productie liet de wijn een onuitwisbare, blauwe vlek op de vloer van de wijnmakerij en dit maakte naam van de toekomstige wijn: Blu. | |
etiket | BLU | |
benaming | Marche IGT Rosso | |
wijnjaar | 2005 | |
productie zone | Wijngaard van Montebaccino - Natuurpark van berg San Bartolo - District van Pesaro Afstand van de kust: 0.5-1.5km Hoogte: 100-170m boven zeeniveau Bodem: diep, hoog zand component, kalkhoudend, siltig | |
varianten | 85% Ancellotta, 15% Pinot Noir | |
harvest | period: Ancellotta: mid September Pinot Noir: start of September Method: Hand harvested into grilled baskets of 15Kg Transportation: in baskets - in a mobile cooling cellar equipped with an independent motor. The cooling cellar was transported to the vineyard every morning, allowing the grapes to be cooled as soon as they were harvested. The cellar then returned to the winery in the evening to continue the cooling process during the night. The grapes were pressed the next morning at a temperature of around 9°C. | |
productie per hectare | Ancellotta: 5000 Kg/Ha Pinot Noir: 3500 Kg/Ha | |
wijnbereiding | 100% onttrost Koude maceratie in tanks voor ongeveer zeven dagen Gisting gebeurd in tanks met een combinatie van delestage, pompend en omlaag stompend voor ongeveer twaalf dagen Complete malolactische gisting wordt uitgebracht in vaten | |
rijping | Veertien maanden in Franse eiken vaten, 14 months in French oak barrels, van 228 L, 50% nieuwe eik & 50% tweedehands eik Gebootteld zonder filtratie Achttien maanden op fles voor commerciėle verkoop | |
analytische data | Alcohol % vol: 13.5 pH: 3.51 Totaal zuurgraad: 5.1 | |
smaakvleugen | ||
uitgebracht | mei 2009 | |
flessen geproduceerd | 3000 | |